Vestigingen in Drachten: Pyriet 23 & De Hemmen 6
Select menu item

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik dubbelglas inmeten en monteren?
Dubbelglas inmeten en monteren kunt u ook zelf doen, mits u over het juiste gereedschap en twee rechterhanden (met eventueel hulp) beschikt. Lees meer in dit document of bel voor meer advies 0512 – 541 800.
Kan ik met glasschade in Friesland bij Van Reenen Glas terecht?
Uiteraard. Als u glasschade heeft of een uw beglazing is beschadigd dan kunt u 24 uur per dag contact met ons opnemen. Wij zorgen er dan voor dat er direct een glaszetter langskomt om uw glasschade te verhelpen. Het nummer van de glasschadeservice is 0512 – 541 800. Wij zijn op dit nummer altijd bereikbaar, ook tijdens weekenden en feestdagen.
Wat is condensvorming en waarom beslaan mijn (dubbele) beglazingen?
Een veel voorkomende ‘klacht’ bij Van Reenen Glas is dat er condens op de dubbele beglazing ‘Reenpane’ ontstaat, zowel binnenzijde als buitenzijde. Dit is echter geen klacht of verkeerd glas, maar juist hét bewijs dat uw beglazing van goede kwaliteit is! Graag willen wij u hierover duidelijkheid verschaffen.

Condens buitenzijde:

Vaak wordt gedacht dat door het plaatsen van dubbele beglazing, in plaats van enkele beglazing, de kans op condensatie afneemt. Dit is gedeeltelijk waar. Waar op enkelglas voor een groot gedeelte van het jaar condensatie plaats vindt, kan dit ook bij dubbele beglazing gebeuren, met name in de koudere maanden. Eigenlijk is dit hét bewijs van de hoge isolatiewaarde van uw Reenpane, Reenpane Superplus, Reenpane Excellent of Reenpane Super Excellent beglazing. Hoe hoger uw isolatiewaarde, hoe meer kans u heeft op condensvorming.

Hoe het werkt? Condensvorming aan de buitenzijde ontstaat doorgaans bij een lage buitentemperatuur gecombineerd met een hoge relatieve luchtvochtigheid. De condens verdwijnt doorgaans vanzelf zodra de buitentemperatuur toeneemt en de luchtvochtigheid afneemt. Het risico op condensvorming is het grootst in de ochtenduren tijdens het voorjaar en het najaar. Het droogwrijven van de ruit heeft geen zin. De condens verdwijnt zodra de temperatuur buiten (en van het glasoppervlak) stijgt en de luchtvochtigheid afneemt. Als voorbeeld; als u uw auto start op koude dagen zullen de ruiten vrij snel gaan beslaan, maar zet u de verwarming of de blazers op warm aan dan verdwijnt de condens vanzelf, zonder dat u hiervoor de ruitenwissers of een doek hoeft te gebruiken. Condensvorming aan de buitenzijde is helaas niet te voorkomen. Het handmatig verwijderen van de condens heeft weinig zin, zolang er geen verschil komt in de buitentemperatuur en de relatieve luchtvochtigheid. Pas als de weersituatie zich aanpast zal de condens vanzelf verdwijnen.

Eventuele condensvorming komt niet door een fout in het product, maar is juist een gevolg van de zeer goede warmte-isolatie van de beglazing. Bij beglazing met een hoge thermische-isolatie zoals HR++ beglazing zal dit eerder kunnen optreden dan bij isolerend dubbelglas of enkel glas met een lage warmte-isolatie.
Condensvorming aan de buitenzijde is niet schadelijk, omdat de buitenzijde van de beglazingsconstructie altijd afwaterend uitgevoerd wordt om het risico op stilstaand vocht te voorkomen.

Condens binnenzijde:

Als condens aan de binnenkant voelbaar en zichtbaar is dan kan het liggen aan de hoge luchtvochtigheidsgraad binnenshuis. Het meest gunstig is als de luchtvochtigheidsgraad tussen de 40% en 60% is. Dit is middels een Hygrometer goed waar te nemen. Om eventuele condensatie binnenshuis te voorkomen is gepast ventileren noodzakelijk en eventueel de verwarming iets aanzetten. Bij ventileren hoeft u zeker niet een raam open te zetten en in de kou te zitten, een rooster openzetten is dan al voldoende. Door middel van goede ventilatie en voldoende warmte zal de condens vanzelf verdwijnen.

Zoals u al leest, condensvorming ligt dus niet aan de kwaliteit van uw dubbele beglazing. Zodra er bij u condensvorming optreed dan kunt u er rustig vanuit gaan dat onze Reenpane beglazing zijn werk uitstekend doet!
Bron: www.kenniscentrumglas.nl

Wat is brandvertragend glas?
Brandvertragend glas is een veiligheidsglas waarbij de brand wordt vertraagd met 30, 60 of 90 minuten. De verschillen zijn aantoonbaar in de testresultaten bij de vele verschillende soorten brandwerend glas. Van Reenen Glas biedt brandvertragend glas van Pyroguard. Dit speciale glas wordt veel gebruikt voor openbare gebouwen zoals scholen, ziekenhuizen, theaters en vliegvelden.

Kijk voor een uitgebreide toelichting betreffende brandvertragend glas op deze pagina

Wat is inbraakvertragend glas?
Zoals het woord al zegt, betekent dit dat het om glas gaat dat inbraken vertraagd en dus niet (snel) kapot zal gaan als er bepaalde krachten op worden uitgeoefend. Het Reensafe® inbraakvertragend glas van Van Reenen Glas bestaat uit meerdere beglazingen met een speciale taaie substantie. Uitleg over inbraakvertragend glas vindt u via deze link 
Wat is veiligheidsglas en zijn er diverse soorten?

Draadglas
In deze 6 tot 7 meter dikke glassoort is een net van metaaldraden verwerkt. Tegenwoordig wordt draadglas niet alleen ter beveiliging, maar ook als decoratieve glas soort gebruikt.

Gelaagd glas
Dit type glas bestaat uit twee glasbladen met daartussen een veiligheidsfolie. Gelaagd glas kan worden onderverdeeld in inbraakwerend glas en kogelwerend glas. Gelaagd glas is bijzonder slagbestendig. Wanneer het glas met een hard voorwerp wordt ingeslagen barst het weliswaar, maar de breuk blijft beperkt.

Hardglas
Gehard glas heeft een vele malen grotere buigbreeksterkte dan normaal glas. Deze glassoort wordt naast ruiten voor veel verschillende andere toepassingen gebruikt.
Meer over veiligheidsglas leest u hier 

Wat zijn de Algemene en verkoopvoorwaarden van Van Reenen Glas?
Op glas krijgt u een fabrieksgarantie van 10 jaar. 1 van de voorwaarden is uiteraard dat een en ander goed onderhouden wordt. Voor onze algemene voorwaarden volgt u deze link 
Hoe onderhoud ik mijn beglazingen?
Wij adviseren u om onze onderhoudsvoorschiften te volgen om er zeker van te zijn dat de levensduur van uw beglazingen zo lang mogelijk is. Tevens zijn onze algemene voorwaarden en de garantie uitsluitend van toepassing als u zich houdt aan de onderhoudsvoorschrifen.
Welke garantie geldt er voor glas?
Op glas krijgt u een fabrieksgarantie van 10 jaar. Op ReenPane© Super Plus, Excellent en Super Excellent beglazingen is de fabrieksgarantie 20 jaar (uitsluitend op bestellingen hiervan vanaf 01-01-2019). 1 van de voorwaarden is uiteraard dat een en ander verzorgd wordt volgens onze onderhoudsrichtlijnen. Tevens zijn onze algemene voorwaarden en garantiebepalingen van toepassing.
Wat is ReenPane©?
ReenPane© is isolerend dubbelglas met een zeer hoge warmte-isolatie. ReenPane© is te verkrijgen in Basic, Super Plus, Excellent en Super Excellent. Kijk voor uitgebreide informatie over ReenPane© op deze pagina
Kan ik me inschrijven voor de digitale nieuwsbrief van Van Reenen Glas?
Uiteraard kan dat. Volg deze link en vul de gevraagde gegevens is. U ontvangt dan z.s.m. onze eerstvolgende nieuwsbrief via e-mail.
Kan ik subsidie krijgen op isolerend glas?
Kijk hier voor meer informatie over subsidies
Kan ik de privacyverklaring van Van Reenen Glas ontvangen?
Ja, dat kan. Mede in verband met de AVG zijn wij genoodzaakt om zorgvuldiger om te gaan met uw persoonsgegevens en mogen deze alleen voor doeleinden worden gebruikt waarvoor u toestemming heeft gegeven. U kunt hier de privacyverklaring Van Reenen Glas B.V. lezen en downloaden: Privacyverklaring Van Reenen Glas

Mijn vraag staat er niet bij