Kunststofsoorten

Kunststofsoorten

Veel kunststofsoorten zijn bij Van Reenen Glas uit voorraad leverbaar, zolang de voorraad strekt. Klaar terwijl u wacht! Wat hebben wij allemaal in huis? U leest het hier.

Massief acrylaat

Acrylaat is helderder dan glas, dus optisch zeer zuiver materiaal. Acrylaat wordt ook wel plexiglas genoemd. De kunststofsoort licht van gewicht. Bijzonder is dat acrylaat licht vangt, geleidt en ermee speelt. Licht laat acrylaat leven. Acrylaat is breed toepasbaar door de goede materiaaleigenschappen. Verder is het UV-bestendig, gemakkelijk te bewerken en bijzonder duurzaam door de lange kleurechtheid en levensduur.

Massief polycarbonaat

Polycarbonaat is een heldere, transparante en vooral sterke kunststofsoort. Het is namelijk 250 x sterker dan glas in dezelfde dikte. Hierdoor kan de kunststofsoort worden toegepast als veiligheidsbeglazing. Ook kan het worden gebruikt als bescherming die bijvoorbeeld inbraakwerend of slagvast moet zijn. Polycarbonaat mag de tevens van de brandweer worden toegepast in openbare ruimtes en gebouwen (m.u.v. vliegvelden).

Meerwandig acrylaat

Meerwandig acrylaat heeft als eigenschappen dat het een lichtdoorlatend, UV bestendig, warmte-isolerend en zeer sterk product is. Meerwandig acrylaat wordt veel gebruikt voor industriële gebouwen en voor kassenbouw, maar ook bijvoorbeeld voor veranda’s, serrebouw, luifels, scheidingswanden.

Meerwandig polycarbonaat

Meerwandig polycarbonaat heeft naast de standaard voordelen van polycarbonaat (hoge temperatuurbestendigheid en extreem slagvast) bijkomende positieve punten zoals stijfheid, lichtgewicht en thermische isolatie. Door het lichte gewicht en de buigbaarheid is dit product makkelijk te monteren. Meerwandig polycarbonaat is zeer geschikt om te gebruiken voor onder andere serrebouw, veranda’s, terrasoverkappingen, carports, enz.

IMG_0464
Massief Polycarbonaat
Meerwandig Acrylaat
Pyrasied-gegoten-acrylaat-helder-versato-plexiglas-perspex