Reenpane HR+++ Excellent (isolatieglas)

Reenpane HR+++ Excellent (isolatieglas)

Reenpane HR+++ excellent beglazing (hoog rendement beglazing) is isolerend dubbelglas met een zeer hoge warmte isolatie. Dit komt omdat op meerdere zijde van het glas in de spouw een heel dunne transparante coating (metaaloxide) op het glas is aangebracht. Deze zorgt ervoor dat de warmtestraling naar binnen komt en binnen blijft. Met speciale afstandhouder (kader profiel) in combinatie met Reenpane HR+++ excellent om de randzone nagenoeg van condensatievrij te zijn aan de binnenzijde, meestal aan de onderzijde. Aanvullend met een speciale edelgas vulling om een zeer hogewaardige isolatie waarde te behalen van maar liefst een U-waarde van 0,5. Er ontstaat een zeer behaaglijk gevoel en u bespaart op de energiekosten, wel zo goed voor milieu.

GLASSOORT  U-WAARDE    MINIMALE GLASDIKTE
Enkelglas  5.8 2 mm
Isolatieglas bij 14 mm spouw  2.9 23 mm
Monumentenglas min. 10 mm dikte met edelgas  1.9 10 mm
Reenpane HR++ vanaf 14 mm spouw  1.1 23 mm
Reenpane Super Plus  1,0 23 mm
Reenpane HR+++ excellent  0,6 36 mm
Reenpane HR+++ Super Excellent  0,4 58 mm

 

NB. De term Reenpane HR++ geldt alleen bij een spouw van 14 mm, 15 mm of 16 mm. Een dunnere spouw betekent ondanks dezelfde coating, een hogere U-waarde! Er is een mogelijkheid om met een dunnere spouw met speciale edelgas toe te passen om toch de isolatiewaarde van Reenpane HR++ te behalen. Er zijn verantwoorde plaatsingmethoden, en zelfs voor monumentale panden is er een passende oplossing, die goed en betaalbaar is.

Reenpane HR++ en Reenpane HR+++ Excellent is in vele verschillende glastypes en wens te verkrijgen zoals, inbraakwerend Reensafe® (Special BURGLAR-RESISTANT GLAZING REGISTERED), veiligheidsglas, figuurglas, brandvertragend glas, glas in lood en nog veel meer.

Bij Reenpane HR++ en Reenpane HR+++ Excellent is er een kans op condensvorming aan de buitenzijde. Dit ontstaat bij een lage buitentemperatuur en een relatieve hoge luchtvochtigheid. De condens verdwijnt zodra de buitentemperatuur stijgt en de luchtvochtigheid afneemt. Dit is geen productiefout maar is juist een gevolg van de zeer goede isolerende werking dat de buitenruit niet wordt opgewarmd door de kamertemperatuur, want men stookt niet voor de buitenlucht.

Reenpane HR+++ Super Excellent is een nieuwe ontwikkeling in de glaswereld. HR+++ Super Excellent is een ZEER hoogwaardig isolatiebeglazing met een U-waarde van maar liefst 0,4.

Let op, hoe lager de U-waarde, hoe dikker het glas is. Dit betekent dat er bouwtechnisch moet worden gekeken of het glas van uw keuze mogelijk is.