Vestigingen in Drachten: Pyriet 23 & De Hemmen 6
0512 - 541 800 info@vanreenenglas.nl

Brandvertragend glas

Brandvertragend glas

Brandvertragend glas wordt veel gebruikt voor openbare gebouwen zoals scholen, ziekenhuizen, kerken, theaters en vliegvelden. Dit glas wordt geproduceerd door middel van een speciaal glaslaminatieproces. Hierbij worden twee of meer lagen vlakglas gevuld met tussenlagen van hars, dat is opgebouwd volgens een speciale formule.

Het is een veiligheidsglas waarbij de brand wordt vertraagd met 30, 60 of 90 minuten. De verschillen zijn aantoonbaar in de testresultaten bij de vele verschillende soorten brandwerend glas. Van Reenen Glas biedt brandvertragend glas van het merk Pyroguard.

Brandvertragend glas in combinatie met isolatieglas: binnen 1 werkweek levering mogelijk bij Van Reenen Glas!
Pyroguard brandvertragende beglazingen

Pyroguard bestaat uit twee of meer lagen hoge kwaliteit floatglas met een speciaal ontwikkelde tussenlaag van epoxyhars. Geschikt voor binnen- en buitenbeglazing. De Pyroguard serie is ontwikkeld om te voldoen aan internationale wetgevingseisen. Alle Pyroguard brandwerende glasproducten zijn getest volgens Europese en nationale normen.

Voor brandvertragend glas zijn veel mogelijkheden en afmetingen beschikbaar. Als u hierover meer informatie wenst, kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

Het glas van Pyroguard kan prima gecombineerd worden met isolerende beglazing. Waarbij brandwerend ruit enerzijds wordt gecombineerd met zonwerend glas van een ander merk anderzijds. Zowel veilig, energiebesparend als functioneel!

Kenmerken:
  • het glas is vlamdicht;
  • tijdens brand wordt het glas ondoorzichtig;
  • het glas heeft een goede thermische isolatie betrokken op warmtestraling (EW);
  • het glas is tweezijdig vuurbelastbaar;
  • het glas is standaard letselbeperkend, het Pyroguard is getest volgens EN12600, klasse 2B2; Pyroguard EW 30 in klasse 3B3;
  • het glas is UV-bestendig en daarom zeer geschikt voor buitentoepassingen (een gelaagde tegenruit is niet nodig);
  • het glas is niet toxisch, hetgeen uitvoerig getest is.
Montage van Pyroguard brandvertragend glas

Het brandvertragende glas van Pyroguard kunt u ook zelf monteren. Uiteraard is het belangrijk om hierbij de juiste voorschriften aan te houden. Lees hier meer over de montage.

Ventilatieroosters

Ook voor brandvertragend glas is er een speciaal ventilatierooster verkrijgbaar! De Firecatch heeft een brandwerendheid van 58 minuten en is bij Van Reenen Glas verkrijgbaar. Klik hier voor meer informatie.

Algemene gegevens

Klik op de afbeelding om te vergroten

In het bouwbesluit NEN 6068 is de WBDBO ( weerstand tegen branddoorslag en brandoverslag) opgenomen. Voor glas gelden daarin specifieke eisen, die in een aparte NEN (NEN 6069) zijn vastgelegd. Op dit moment wordt nog onderscheid gemaakt tussen de Europese en Nederlandse normering.

Genoemde klassen worden voor de verschillende ontwikkelde glastypen getest door een onafhankelijke instantie, gedurende een zo lang mogelijke tijd met een zo groot mogelijke ruitoppervlakte. Waarbij het resultaat geldt voor het glas samen met de constructie waarin het glas geplaatst is. (zoals bijvoorbeeld een houten kozijn) De huidige technieken die worden toegepast voor brandvertragend glas zijn: een speciale coating of een tussenliggende folie, gel of epoxyhars.

Nederlandse voorschriften

ln Nederland worden veelal de EW 30 minuten en de EW 60 minuten voorgeschreven. Het glas dient exact geplaatst te worden, zoals dit in de testopstelling ook is gebeurd en het glas mag geen groter oppervlak hebben dan in het testrapport is beschreven. Brandvertragende beglazing kan in zowel enkel als in een isolerende uitvoering worden toegepast.

damwoude_3 klein
accoya4
damwde_1
pyroguard-c1130-iso-glas-tweezijdig-brandwerend-1050