Over ons

Over het bedrijf

Van Reenen Glas levert u alle soorten beglazingen en materialen. U kunt rekenen op eerlijk en betrouwbaar advies. We denken altijd oplossingsgericht om zo aan uw wensen te kunnen voldoen. Onze glaszetters voeren de glasmontage vakkundig en professioneel voor u uit. Naast glasmontage biedt Van Reenen Glas u het Totaalconcept: kozijnen, hang- en sluitwerk, deuren en schilderwerk. Dat betekent één aanspreekpunt voor kwaliteit, service en garantie.

Hoe het begon

In 1965 is Van Reenen Glas opgericht door Ernst Jacobus van Reenen aan de Witstraat in Breukelen. Hij was op zijn veertiende begonnen in het glasvak. Door hard werken en constante kwaliteit te leveren was Van Reenen Glas uit zijn jasje gegroeid. Tijd voor een nieuwe huisvestiging. In 1971 verhuisde het bedrijf naar Westbroek op de Kerkdijk. Maar ook was dit pand na enige tijd te klein. In 1976 verhuisde de familie naar het Noorden van het land en vestigde het bedrijf aan de Opperbuorren in Oudega.

Familiebedrijf

Edwin van Reenen, zoon van Ernst Jacobus, is op zijn zestiende in het glasvak gerold. Hij werkte met zijn vader mee in het bedrijf. In 1992 heeft Edwin van Reenen het stokje overgenomen van zijn vader. Het bedrijf verhuisde toen naar de Dukdalf 19 in Drachten. Vanwege de groei van het bedrijf werd ook het pand aan de Dukdalf te klein, waardoor het bedrijf 8 jaar later is verhuisd naar De Boeg in Drachten.

Modern machinepark

Sinds 2011 vindt u Van Reenen Glas aan de Pyriet 23 in Drachten. We zijn trots op ons mooie pand waar we met een modern machinepark zelf beglazingen slijpen, snijden en zagen. Hennie van Reenen-Lodewijk, vrouw van Edwin, en Ernst-Jan van Reenen, zoon van Edwin en Hennie, zijn ook intensief betrokken binnen het bedrijf.