Over ons

Over het bedrijf

Van Reenen Glas levert u alle soorten beglazingen en materialen. U bent bij ons aan het juiste adres voor een betrouwbaar en vakkundig advies. We denken altijd oplossingsgericht om zo aan uw wensen te kunnen voldoen. Wij leveren onder andere balustrades, achterwanden, schuifdeuren, ramen op elk formaat, glas-in-lood en schuifpuien van glas. Onze glaszetters voeren de montage hiervan deskundig en professioneel voor u uit. Naast glasmontage biedt Van Reenen Glas u het Totaalconcept: kozijnen, hang- en sluitwerk, deuren en schilderwerk. Dat betekent één aanspreekpunt voor kwaliteit, service en garantie.

Westbroek

Hoe het begon

In 1965 is Van Reenen Glas opgericht door Ernst Jacobus van Reenen aan de Witstraat in Breukelen. Hij was op zijn veertiende begonnen in het glasvak. Door hard werken en constante kwaliteit te leveren was Van Reenen Glas uit zijn jasje gegroeid. Tijd voor een nieuwe huisvestiging. In 1971 verhuisde het bedrijf naar Westbroek op de Kerkdijk. Maar ook was dit pand na enige tijd te klein. In 1976 verhuisde de familie naar het Noorden van het land en vestigde het bedrijf aan de Opperbuorren in Oudega.

DSC_0688

Familiebedrijf

Edwin van Reenen, zoon van Ernst Jacobus, is op zijn zestiende in het glasvak gerold. Hij werkte met zijn vader mee in het bedrijf. In 1992 heeft Edwin van Reenen het stokje overgenomen van zijn vader. Het bedrijf verhuisde toen naar de Dukdalf 19 in Drachten. Vanwege de groei van het bedrijf werd ook het pand aan de Dukdalf te klein, waardoor het bedrijf 8 jaar later is verhuisd naar De Boeg in Drachten. Ook Hennie van Reenen-Lodewijk, vrouw van Edwin, en zoon Ernst-Jan van Reenen zijn intensief betrokken binnen het bedrijf. Vanaf  2011 is Van Reenen Glas aan de Pyriet 23 in Drachten gevestigd.

Pand Van Reenen Glas

Twee locaties in Drachten

Al enige jaren bedienen wij onze klanten vanuit Pyriet 23. We zijn trots op dit  mooie pand welke van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur geopend is. Deze hoofdvestiging is de afhaallocatie voor de particuliere markt.

In 2018 hebben we onze intrek genomen in een tweede bedrijfspand aan De Hemmen 6 (9206 AG Drachten) aan toegevoegd. Deze locatie richt zich voornamelijk op de zakelijke markt.

Modern machinepark

Met een modern machinepark kunnen wij op onze nieuwste vestiging beglazingen slijpen, snijden en zagen.

De Hemmen 6 Drachten