Vestigingen in Drachten: Pyriet 23 & De Hemmen 6
0512 - 541 800 info@vanreenenglas.nl

Over Van Reenen Glas

Het bedrijf

Van Reenen Glas levert u alle soorten beglazingen en materialen. U bent bij ons aan het juiste adres voor een betrouwbaar en vakkundig advies. We denken altijd oplossingsgericht om zo aan uw wensen te kunnen voldoen. Wij leveren onder andere balustrades, achterwanden, schuifdeuren, ramen op elk formaat, glas-in-lood en schuifpuien van glas. Onze glaszetters voeren de montage hiervan deskundig en professioneel voor u uit. Naast glasmontage biedt Van Reenen Glas u het Totaalconcept: kozijnen, hang- en sluitwerk, deuren, onderhouds- en schilderwerk. Dat betekent één aanspreekpunt voor kwaliteit, service en garantie.

Westbroek

Hoe het begon

In 1965 is Van Reenen Glas opgericht door Ernst Jacobus van Reenen aan de Witstraat in Breukelen. Hij was op zijn veertiende begonnen in het glasvak. Door hard werken en constante kwaliteit te leveren was Van Reenen Glas uit zijn jasje gegroeid. Tijd voor nieuwe huisvesting. In 1971 verhuisde het bedrijf naar Westbroek op de Kerkdijk. Maar ook was dit pand na enige tijd te klein. In 1976 verhuisde de familie naar het Noorden van het land en werd het bedrijf aan de Opperbuorren in Oudega gevestigd.

DSC_0688

Familiebedrijf

Edwin van Reenen, zoon van Ernst Jacobus, is op zijn zestiende in het glasvak gerold. Hij werkte met zijn vader mee in het bedrijf. In 1992 heeft Edwin van Reenen het stokje overgenomen van zijn vader. Het bedrijf verhuisde toen naar de Dukdalf 19 in Drachten. Vanwege de groei van het bedrijf werd ook het pand aan de Dukdalf te klein, waardoor het bedrijf 8 jaar later is verhuisd naar De Boeg in Drachten. Ook Hennie van Reenen-Lodewijk, vrouw van Edwin, en zoon Ernst-Jan van Reenen zijn intensief betrokken binnen het bedrijf. Vanaf  2011 is Van Reenen Glas aan de Pyriet 23 in Drachten gevestigd.

Pand Van Reenen Glas

Twee locaties in Drachten

Al vele jaren bedienen wij onze klanten vanuit Pyriet 23. We zijn trots op dit  mooie pand welke van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur geopend is. In deze hoofdvestiging is de administratie en directie gevestigd en geldt tevens als afhaallocatie voor de particuliere markt. Sinds een jaar is daar een tweede vestiging aan toegevoegd. Aan De Hemmen 6 (9206 AG Drachten) richten we ons voornamelijk op de zakelijke markt en allerlei kleine en grote ondernemers.

Modern machinepark

Met een modern machinepark kunnen wij op onze nieuwste vestiging beglazingen slijpen, snijden en zagen.

De Hemmen 6 Drachten

Van Reenen Glas anno nu

Vanuit onze beide vestigingen in Drachten, het hoofdkantoor en de werkplaats, kunnen wij nu zowel consumenten als bedrijven uitstekend bedienen. Van advies over de juiste beglazing tot een compleet totaalconcept.

Isolatieglaslijn

Door de aanschaf van een complete isolatieglaslijn kan Van Reenen Glas supersnel allerlei beglazingen samenstellen. Dubbel- en driedubbelglas desgewenst gecombineerd met veiligheids- of figuurglas, glas in lood en zelfs brand- of inbraakvertragend glas.

De bestellingen staan binnen 1 werkdag klaar af fabriek (zolang de voorraad strekt). Dit is uniek in het Noorden. Van Reenen Glas beschikte al over een modern machinepark met eigen zagerij en een ruime voorraad glas waardoor beglazingen tot 60 mm. glasdikte kunnen worden samengesteld.

De moderne machines maken een nog snellere levering van HR++ isolatieglas mogelijk. Bij een spoedbestelling, zoals in geval van glasschade, kan binnen 24 uur uw nieuwe ruit gemaakt worden. Van particulier tot ondernemer, iedereen kan terecht bij Van Reenen Glas. Het snijden van een enkele ruit tot het verzorgen van een groot project, het wordt moeiteloos uitgevoerd door de vakmensen bij Van Reenen Glas. Uiteraard wordt er ook glas bezorgd en gemonteerd door het in 1965 opgerichte familiebedrijf. Daarnaast kunnen we kozijnen, deuren, hang- en sluitwerk, klapramen, Velux dakramen, timmer- en schilderwerk verzorgen. Dit is het Van Reenen Totaalconcept.

Over isolatieglas

Isolatieglas is er in meerdere samenstellingen. Zowel de dikte van de glaspanelen als de breedte van de spouw is door Van Reenen Glas volledig naar wens te maken. Het Drachtster bedrijf levert onder de naam ReenPane© hoog rendementsglas. Een betaalbaar, energiebesparend en duurzaam product met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en een lange levensduur. Er is keuze in ReenPane© Basic, Super Plus, Excellent en Super Excellent. Desgewenst gecombineerd met onder andere geluidswerend, zonwerend, brandvertragendend (vanaf 30 tot 60 minuten) en origineel inbraakvertragend ReenSafe© glas.

220fc5ae-07c6-4775-a487-98f6acd92426 verkleind
Nieuws krant blauw
9d12323b-9441-4c5a-aa88-db2f40ab4747

Kortom: Van Reenen Glas is van alle markten thuis en uw partner voor beglazingen en aanverwante diensten en producten!