Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Waarom beslaat glas?
Het beslaan van de buitenzijde van isolerend dubbelglas heeft te maken met het feit dat er condensvorming op het glasoppervlak optreedt. Condensvorming aan de buitenzijde kan ontstaan bij een lage buitentemperatuur en een hoge relatieve luchtvochtigheid. Het risico op condensvorming is het grootst in de ochtenduren tijdens het voorjaar en het najaar. De condens verdwijnt zodra de temperatuur buiten(en van het glasoppervlak) stijgt en de luchtvochtigheid afneemt.

Eventuele condensvorming komt niet door een fout in het product, maar is juist een gevolg van de zeer goede warmte-isolatie van de beglazing. Bij beglazing met een hoge thermische-isolatie zoals HR++ beglazing zal dit eerder kunnen optreden dan bij isolerend dubbelglas of enkel glas met een lage warmte-isolatie.
Condensvorming komt in een beperkt aantal situaties voor, maar is helaas niet te voorkomen. Het droogwrijven van de ruit heeft geen zin. Zolang de buitentemperatuur laag en de relatieve vochtigheid buiten hoog is, zal de condens terug kunnen komen. Condensvorming aan de buitenzijde is niet schadelijk, omdat de buitenzijde van de beglazingsconstructie altijd afwaterend uitgevoerd wordt om het risico op stilstaand vocht te voorkomen.
Bron: www.kenniscentrumglas.nl

Wat is brandvertragend glas?
Brandwerend glas is een veiligheidsglas waarbij de brand wordt vertraagd met 30, 60 of 90 minuten. De verschillen zijn aantoonbaar in de testresultaten bij de vele verschillende soorten brandwerend glas. Van Reenen Glas biedt brandvertragend glas van Pyroguard. Dit speciale glas wordt veel gebruikt voor openbare gebouwen zoals scholen, ziekenhuizen, theaters en vliegvelden.

Kijk voor een uitgebreide toelichting betreffende brandvertragend glas op deze pagina 

Wat is inbraakvertragend glas?
Uitleg over inbraakvertragend glas vindt u via deze link 
Wat is veiligheidsglas?
Meer over veiligheidsglas leest u hier 
Wat is Reenpane©?
Reenpane© is isolerend dubbelglas met een zeer hoge warmte-isolatie. Reenpane is te verkrijgen in HR++ en HR+++ excellent. Kijk voor uitgebreide informatie over Reenpane op deze pagina
Kan ik subsidie krijgen op isolerend glas?
Kijk hier voor meer informatie over subsidies
Welke garantie geldt er op glas
Op glas krijgt u een fabrieksgarantie van 10 jaar. Klik hier voor onze algemene voorwaarden