Isolatieglas en ReenPane

Isolatieglas en hoogrendementsglas

Isolatieglas is opgebouwd uit enkele glaspanelen die gescheiden worden door een of meerdere ruimtes, die met lucht en/of gas gevuld kunnen worden, ook wel spouw genoemd. Door te kiezen voor een specifieke opbouw worden aan het isolatieglas speciale eigenschappen meegegeven. Er wordt op enkele zijden van het glas in de spouw een heel dunne transparante coating (metaaloxide) op het glas aangebracht. Deze zorgt ervoor dat de warmtestraling naar binnen komt en binnen blijft. Het is mogelijk om isolatieglas uit meerdere typen glas te laten bestaan, bijvoorbeeld figuurglas samen met veiligheidsglas. Dat betekent dat isolatieglas volledig naar wens gemaakt kan worden, zelfs driedubbel glas tot wel 60 mm dik is een mogelijkheid. Niets is te gek!

Samenstellingen isolatieglas en ReenPane

Isolatieglas is er in meerdere samenstellingen. Zowel de dikte van de glaspanelen als de breedte van de spouw is volledig naar wens te maken. Hoe dikker de totale samenstelling, hoe beter de isolatiewaarde. De term ReenPane© Basic geldt alleen bij een spouw van 14 mm., 15 mm. of 16 mm. Een dunnere spouw betekent ondanks dezelfde coating, een lagere isolatiewaarde.

Er is een mogelijkheid om, door gebruik van een speciaal edelgas, met een dunnere spouw toch de isolatiewaarde van ReenPane© te behalen. Ook hebben wij ReenPane© Super Plus, Excellent en Super Excellent in ons assortiment, dit zijn nog betere isolerende beglazingen, zoals te zien in onderstaande tabel. Hoe lager de U-waarde, hoe hoger de isolatiewaarde.

GLASSOORT  U-WAARDE MINIMALE GLASDIKTE
Enkelglas  5,8 2 mm.
Isolatieglas (bij 14 mm. spouw)  2,9 23 mm.
Monumentenglas (min. 10 mm. dikte met edelgas)  1,9 10 mm.
ReenPane© Basic (dikte spouw van 14, 15 en 16 mm.)  1,1 23 mm.
ReenPane© Super Plus*  1,0 23 mm.
ReenPane© Excellent  0,5 43 mm.
ReenPane© Super Excellent  0,4 58 mm.

 

NB: Bij dubbel glas is er een kans op condensvorming aan de buitenzijde. Dit ontstaat bij een lage buitentemperatuur en een relatieve hoge luchtvochtigheid. De condens verdwijnt zodra de buitentemperatuur stijgt en de luchtvochtigheid afneemt. Dit is geen productiefout maar is juist een gevolg van de zeer goede isolerende werking.

*) ReenPane© Super Plus kan niet in combinatie met brandvertragend glas worden gecombineerd.
accoya4
foto leek 2
rijtjeshuis
foto leek 4