Vestigingen in Drachten: Pyriet 23 & De Hemmen 6
0512 - 541 800 info@vanreenenglas.nl

Reenpane Excellent isolatieglas

ReenPane© Excellent isolatieglas

ReenPane© Excellent beglazing (hoogrendementsglas) is isolerend dubbelglas met een zeer hoge warmte isolatie. Dit komt omdat op meerdere zijden van het glas in de spouw een heel dunne transparante coating (metaaloxide) op het glas is aangebracht. Daardoor komt de warmtestraling naar binnen en blijft deze ook binnen. De speciale afstandhouder (kaderprofiel – meestal aan de onderzijde) in combinatie met ReenPane© Excellent zorgt ervoor dat de randzone nagenoeg van condensatie vrij blijft aan de binnenkant. De spouw (ruimte tussen de beglazingen) is gevuld met speciaal edelgas om een zeer hoge isolatiewaarde te behalen tot maar liefst 0,4 (U-waarde).

Het blijft zo binnen heerlijk op temperatuur en u bespaart op de energiekosten. Dat is dus ook nog eens goed voor uw energieverbruik en het milieu.
GLASSOORT  U-WAARDE   GLASDIKTE (min.)
Enkelglas  5,8 2 mm.
Isolatieglas (bij 14 mm. spouw)  2,9 23 mm.
Monumentenglas (min. 10 mm. dikte met edelgas)  1,9 10 mm.
ReenPane© Basic (bij spouw van 14, 15 of 16 mm.)  1,1 23 mm.
ReenPane© Super Plus  1,0 23 mm.
ReenPane© Excellent  0,6 36 mm.
ReenPane© Super Excellent  0,4 58 mm.

Uitgebreide garantie op ReenPane© Super Plus, Excellent en Super Excellent isolatieglas

Op ReenPane© Super Plus, Excellent en Super Excellent beglazingen (zeer hoog rendementsglas) geeft Van Reenen Glas vanaf nu 20 jaar fabrieksgarantie!

Op onze producten, leveringen en montages zijn onze Algemene voorwaarden Van Reenen Glas, Onderhoudsvoorschriften Van Reenen Glas en Garantiebepalingen Van Reenen Glas van toepassing.

De term ReenPane© Basic geldt alleen bij een spouw van 14, 15 of 16 mm. Een dunnere spouw betekent ondanks dezelfde coating, een hogere U-waarde! Er is een mogelijkheid om met een dunnere spouw met speciale edelgas toe te passen om toch de isolatiewaarde van ReenPane© te behalen. Er zijn verantwoorde plaatsingsmethoden. En zelfs voor monumentale panden is er een passende oplossing, die goed en betaalbaar is.

ReenPane© Basic | Super Plus | Excellent | Super Excellent is in vele verschillende glastypes en combinaties te verkrijgen zoals, inbraakwerend ReenSafe© (Original Burglar Resistant Registered), veiligheidsglas, figuurglas, brandvertragend glas, glas in lood en nog veel meer.

Bij ReenPane© Basic en ReenPane© Excellent is er een kans op condensvorming aan de buitenzijde. Dit ontstaat bij een lage buitentemperatuur en een relatieve hoge luchtvochtigheid. De condens verdwijnt zodra de buitentemperatuur stijgt en de luchtvochtigheid afneemt. Dit is geen productiefout maar is juist een gevolg van de zeer goede isolerende werking dat de buitenruit niet wordt opgewarmd door de kamertemperatuur, want men stookt niet voor de buitenlucht. Zie ook de uitgebreide toelichting over condensvorming op onze pagina ‘veelgestelde vragen’.

ReenPane© Super Excellent is een nieuwe ontwikkeling in de glaswereld. Deze Super Excellent beglazing is ZEER hoogwaardig met een U-waarde van maar liefst 0,4.

Let op, hoe lager de U-waarde, hoe dikker het glas is. Dit betekent dat er bouwtechnisch moet worden gekeken of het glas van uw keuze mogelijk is.

Railing glas mogelijkheden
IMAG2552
Q-railing Glas combinatie
Rottevalle 1