Vestigingen in Drachten: Pyriet 23 & De Hemmen 6
0512 - 541 800 info@vanreenenglas.nl

Glasmontage

Montage van glas

Van glazen voor nieuwbouw, bij renovaties tot vervanging in geval van bijvoorbeeld schade; Van Reenen Glas verzorgt allerlei beglazingen. Wij maken het glas op maat, leveren dit af op elke gewenste locatie en monteren dit snel en netjes met eigen vakkundig personeel.

Ook leveren wij hardhouten kozijnen, deuren en het gewenste hang- en sluitwerk. Dit alles maakt deel uit van ons totaalconcept. Zo hoeft u maar één adres te onthouden. Wel zo gemakkelijk!

Zelf glas monteren

Zoals u kunt lezen, kunt u voor veel zaken terecht bij Van Reenen Glas. Maar het is ook mogelijk om bij ons het juiste glas op maat te bestellen en dit zelf gaan monteren. Hier leest u meer over de standaard montage van glas.

Speciale montagevoorschriften Beglazingen Pyroguard EW30 en EW60

Montage beglazingen EW30 Pyroguard

Onze testen zijn uitgevoerd in zowel zacht- als hardhout. De vereiste minimale afmetingen van het kozijnprofiel alsmede de glaslatten in zowel hard- als zachthout worden bepaald op basis van verkregen resultaten en de zwaarte van het hout (afhankelijk van de houtdichtheid).

Voor 30 minuten brandwerendheid is de volgende houtzwaarte vereist:

<450 kg/m³ breedte glaslat = 25 mm.
450-550 kg/m³ breedte glaslat = 20 mm.
550-650 kg/m³ breedte glaslat = 15 mm.
>700 kg/m³ breedte glaslat = 11 mm.

Het is toegestaan om zowel geschroefde als genagelde hardhouten glaslatten toe te passen met de juiste tussenafstand zoals getest.

Montage beglazingen EW60 Pyroguard

Onze testen zijn uitgevoerd in hardhout. De vereiste minimale afmetingen van het kozijn profiel alsmede de glaslatten in hardhout worden bepaald op basis van verkregen resultaten en de zwaarte van het hout (afhankelijk van de houtdichtheid).

Voor 30 tot 60 minuten brandwerendheid is de volgende houtzwaarte vereist:

550-650 kg/m³  breedte glaslat = 25 mm.
>700 kg/m³        breedte glaslat = 22 mm.