Enkelglas

Enkelglas

Glas is in diverse soorten te verkrijgen en te gebruiken als enkelglas. Zo is er blankglas, extra blankglas, gekleurd glas, figuurglas en hardglas.

Blank en extra blankglas

Blankglas is basisglas: het is verkrijgbaar in uiteenlopende diktes en maten, geschikt voor een groot aantal toepassingen in de bouw en de interieurinrichting.

Extra Blankglas is een aangepaste samenstelling met een zeer laag ijzeroxidegehalte en dat maakt het glas extra blank. Dit glas, dat zich kenmerkt door een uitzonderlijke doorzichtigheid en een volstrekt neutrale kleur, is ideaal om voorwerpen achter glas tentoon te stellen. Zoals bijvoorbeeld het presenteren van producten in een vitrine. Het glas blijft in alle omstandigheden uitzonderlijk doorzichtig en neutraal van kleur, ook als er gekozen wordt voor dikke beglazing.

Gekleurd glas

Naast het blanke glas bestaat er ook gekleurd enkelglas. Dit glas is al tijdens het produceren in de massa gekleurd. Het gekleurde glas is geschikt voor zowel bouw als interieurtoepassingen. Gekleurd glas is verkrijgbaar in de veel verschillende kleuren.

Figuurglas

In figuurglas is een decoratief verwerkt en vaak wordt figuurglas toegepast als de doorkijk van glas als hinderlijk of zelfs ongewenst wordt ervaren, terwijl er wel licht gewenst is. De douchecabine is daarom vaak voorzien van figuurglas. Voorbeelden van figuurglas ziet u hier.

Hardglas

Harden is standaard kwaliteitsglas, wat verhit wordt in de oven. Daarna wordt het glas heel snel gekoeld met behulp van lucht. Het duurt tussen de 40 en 60 seconden per mm dikte om glas te harden. De stijfheid en sterkte van de glasplaat worden hierdoor geoptimaliseerd. Vergeleken met onbehandeld glas is hardglas duurzaam gladder, buigt minder snel door en is harder, dus sterker.